Advertisement

Italyada Turk Koyu / Moena Köyü sakinlerinin Türk hayranlığı : İtalya'nın tarento bölgesi'nde manzoni dağları'nın eteklerinde moena adında bir türk köyü vardır.

Italyada Turk Koyu / Moena Köyü sakinlerinin Türk hayranlığı : İtalya'nın tarento bölgesi'nde manzoni dağları'nın eteklerinde moena adında bir türk köyü vardır.. Hatırladığım kadarıyla sadece bir blogda ayrıntılı açıklamasını okudum; İşte i̇talyan alpleri'nin eteklerinde minik bir köy olan moena, 320 seneyi aşkın süredir türk kültürü ve geleneklerine göre yaşıyor. Doğasıyla, güzel evleriyle herkesi kendine hayran bırakan bir yanı var moena'nın. İtalya planımızı yaptığımız zamanlar olduğundan hemen ilgimizi çekmişti bu köy. Hiç türkçe bilmedikleri halde 327 yıldır türk gibi yaşıyorlar.

Bu galeride, i̇talya'nın tarento bölgesinde yer alan moena köyü ve bu köydeki 323 yıldır süregelen türk kültürü anlatılmaktadır. Atalarımızın viyana ziyaretleri anlaşılan i̇talyanlarıda. İlk planımız insbruck üzerinden lichtenstein'a, oradan i̇sviçre'ye girmek şeklindeydi, şimdi lienz'den i̇talya'ya. İtalya'nın moena köyü'ne sığınan bir yeniçeri oraya yerleşip. İşte i̇talyan alpleri'nin eteklerinde minik bir köy olan moena, 320 seneyi aşkın süredir türk kültürü ve geleneklerine göre yaşıyor.

İtalya'daki Türk Festivali neden artık yapılmıyor?
İtalya'daki Türk Festivali neden artık yapılmıyor? from freepassenger.com
Türkçe bilmiyorlar, türkiye'yi görmemişler ama 323 yıldır türk gibi yaşıyorlar. İtalya'nın manzori dağları'nın eteğindeki tek türk köyü olan moena (diğer adıyla la turchia)'da köylüler, hiç türkçe bilmedikleri halde 323 yıldır türk gibi yaşıyor, düğünlerde başlık parası alıyor. Ama internette pek bir bilgiye rastlayamadık. İtalya'daki türk köyünden davet var. İşte i̇talyan alpleri'nin eteklerinde minik bir köy olan moena, 320 seneyi aşkın süredir türk kültürü ve geleneklerine göre yaşıyor. İtalya'nın moena köyü'ne sığınan bir yeniçeri oraya yerleşip. Ancak bu i̇talyan köyünün çok ilginç bir. Kuzey i̇talya'da avusturya sınırına çok yakın olan moena köyünde kışın 3 bin olan nüfus, yazın 14 bine kadar çıkıyor.

Ancak bu i̇talyan köyünün çok ilginç bir.

İtalya'daki moena köyü'nün yerlileri türklerden daha fazla türk gibi yaşayan bir topluluk. Bu köyün sakinleri kendilerini 323 yıldır la turchia (türk köyü) olarak. Doğasıyla, güzel evleriyle herkesi kendine hayran bırakan bir yanı var moena'nın. Hiç kimsenin türkçe bilmediği köyde, bölge halkı yine de türk olduğunu iddia ediyor. İtalya`nın tarento bölgesi`nde bulunan köyün ekonomisi büyük ölçüde turizme dayalı. Alp dağlarının en ücra köşesinde, avusturya sınırında yer alan köy, günümüzde bir kayak merkezi olarak tanınmaktadır. İtalya planımızı yaptığımız zamanlar olduğundan hemen ilgimizi çekmişti bu köy. İtalya avusturya sınırında bir kayak merkezinin bağlı olduğu bir i̇talyan köyü moena. La turchia (moena), viyana kuşatmasında bir yeni çeri'nin yerleştiği ve liderliğini yaptığı bu köy i̇l turco olarak anılıyor. Kilometrelerce mesafeden, türkiye'yi hiç görmeden ''biz türk'üz'' diyen bir halk. Türkçe bilmiyorlar, türkiye'yi görmemişler ama 323 yıldır türk gibi yaşıyorlar. İtalya'nın tarento bölgesi'nde manzoni dağları'nın eteklerinde moena adında bir türk köyü vardır. La turchia (moena), viyana kuşatmasında bir yeni çeri'nin yerleştiği ve burası i̇talya'nın moena köyü.

İtalya avusturya sınırında bir kayak merkezinin bağlı olduğu bir i̇talyan köyü moena. İtalya'nın manzori dağları'nın eteğindeki 'la turchia' adıyla da bilinen moena köyü, türkçe bilmiyor ama türklerin gelmelerini çok istiyor. Her yıl ağustos ayında düzenlenen karnavalda köylüler, türk milli kıyafetleri içerisinde, ellerinde ay yıldızlı. Comune de moena, i̇talya'nın rione turcia bölgesinde 300 yıllık geçmişe sahip bir köy. İtalya'da manzori dağları'nın eteğindeki 'la turchia' adıyla da tanınan moena köyü'nün sakinleri, türkçe bilmiyorlar fakat.

italyada-turkce-bilmeyen-turk-koyu-moena-fotograflari-2 ...
italyada-turkce-bilmeyen-turk-koyu-moena-fotograflari-2 ... from www.gelgez.net
Türkçe bilmiyorlar, türkiye'yi görmemişler ama 323 yıldır türk gibi yaşıyorlar. La turchia (moena), viyana kuşatmasında bir yeni çeri'nin yerleştiği ve liderliğini yaptığı bu köy i̇l turco olarak anılıyor. Haber sitelerinde gezerken tesadüfen i̇talyada türkçe bilmeyen bir türk köyü olduğunu da öğrendik. Atalarımızın viyana ziyaretleri anlaşılan i̇talyanlarıda. Türkçe bilmiyorlar, türkiye'yi görmemişler ama 1683 'ten beri türk gibi yaşıyorlar. Comune de moena, i̇talya'nın rione turcia bölgesinde 300 yıllık geçmişe sahip bir köy. Kuzey i̇talya'da avusturya sınırına çok yakın olan moena köyünde kışın 3 bin olan nüfus, yazın 14 bine kadar çıkıyor. İşte i̇talyan alpleri'nin eteklerinde minik bir köy olan moena, 320 seneyi aşkın süredir türk kültürü ve geleneklerine göre yaşıyor.

Osmanlı bayrakları ve türk bayraklarıyla.

Ancak köyü ünlü yapan, elbette bahsini ettiğimiz türk festivali. La turchia (moena), viyana kuşatmasında bir yeni çeri'nin yerleştiği ve liderliğini yaptığı bu köy i̇l turco olarak anılıyor. Hiç türkçe bilmedikleri halde 327 yıldır türk gibi yaşıyorlar. Faymonville de olduğu gibi i̇talyan köyü olan moena'da da tek bir türk vatandaşı yaşamıyor. Hatırladığım kadarıyla sadece bir blogda ayrıntılı açıklamasını okudum; Hiç kimsenin türkçe bilmediği köyde, bölge halkı yine de türk olduğunu iddia ediyor. Haber sitelerinde gezerken tesadüfen i̇talyada türkçe bilmeyen bir türk köyü olduğunu da öğrendik. Bu güzel haberi sizinlede paylaşmak istedim. Alp dağlarının en ücra köşesinde, avusturya sınırında yer alan köy, günümüzde bir kayak merkezi olarak tanınmaktadır. Kuzey i̇talya'da avusturya sınırına çok yakın olan moena köyünde kışın 3 bin olan nüfus, yazın 14 bine kadar çıkıyor. İtalya'nın manzori dağlarının eteğindeki tek türk köyü olan moena'daki köylüler; İtalya'da bir türk köyü moena! Türkçe bilmiyorlar, türkiye'yi görmemişler ama 1683 'ten beri türk gibi yaşıyorlar.

Türkçe bilmiyorlar, türkiye'yi görmemişler ama 323 yıldır türk gibi yaşıyorlar. İtalya'nın manzori dağları'nın eteğindeki 'la turchia' adıyla da bilinen moena köyü, türkçe bilmiyor ama türklerin gelmelerini çok istiyor. Furkan bozoğlu furkan bozoğlu • 48 тыс. İtalya'nın tarento bölgesi'nde manzoni dağları'nın eteklerinde moena adında bir türk köyü vardır. İtalya'nın manzori dağları'nın eteğindeki tek türk köyü olan moena (diğer adıyla la turchia)'da köylüler, hiç türkçe bilmedikleri halde 323 yıldır türk gibi yaşıyor, düğünlerde başlık parası alıyor.

İtalya'da Türklerin yaşamadığı Türk köyü: Moena
İtalya'da Türklerin yaşamadığı Türk köyü: Moena from img.piri.net
Alp dağlarının en ücra köşesinde, avusturya sınırında yer alan köy, günümüzde bir kayak merkezi olarak tanınmaktadır. İtalya'daki türk köyünden davet var. Haber sitelerinde gezerken tesadüfen i̇talyada türkçe bilmeyen bir türk köyü olduğunu da öğrendik. Türkçe bilmiyorlar, türkiye'yi görmemişler ama 323 yıldır türk gibi yaşıyorlar. İtalya'nın manzori dağları'nın eteğindeki tek türk köyü olan moena (diğer adıyla la turchia)'da köylüler, hiç türkçe bilmedikleri halde 323 yıldır türk gibi yaşıyor, düğünlerde başlık parası alıyor. İtalya'nın manzori dağları'nın eteğindeki tek türk köyü olan moena (diğer adıyla la turchia)'da köylüler, hiç türkçe bilmedikleri halde 323 yıldır türk gibi yaşıyor, düğünlerde başlık parası alıyor. Kuzey i̇talya'da avusturya sınırına çok yakın olan moena köyünde kışın 3 bin olan nüfus, yazın 14 bine kadar çıkıyor. Hatırladığım kadarıyla sadece bir blogda ayrıntılı açıklamasını okudum;

Kuzey i̇talya'da avusturya sınırına çok yakın olan moena köyünde kışın 3 bin olan nüfus, yazın 14 bine kadar çıkıyor.

İtalya'nın manzori dağları'nın eteğindeki tek türk köyü olan moena (diğer adıyla la turchia)'da köylüler, hiç türkçe bilmedikleri halde 323 yıldır türk gibi yaşıyor, düğünlerde başlık parası alıyor. Manzori dağları'nın eteğinde bir i̇talyan köyü ve bu köyün türk adet ve geleneklerine taparcasına sahip çıkan i̇talyan halkı… birazdan bahsedeceğim köyde. İtalya planımızı yaptığımız zamanlar olduğundan hemen ilgimizi çekmişti bu köy. İtalya'nın manzori dağları'nın eteğindeki tek türk köyü olan moena (diğer adıyla la turchia)'da köylüler, hiç türkçe bilmedikleri halde 323 yıldır türk gibi yaşıyor, düğünlerde başlık parası alıyor. İtalya'daki moena köyü'nün yerlileri türklerden daha fazla türk gibi yaşayan bir topluluk. Faymonville de olduğu gibi i̇talyan köyü olan moena'da da tek bir türk vatandaşı yaşamıyor. Bu köyün sakinleri kendilerini 323 yıldır la turchia (türk köyü) olarak. Ancak bu i̇talyan köyünün çok ilginç bir. İtalya'da manzori dağları'nın eteğindeki 'la turchia' adıyla da tanınan moena köyü'nün sakinleri, türkçe bilmiyorlar fakat. İtalya'nın manzori dağları'nın eteğindeki 'la turchia' adıyla da bilinen moena köyü, türkçe bilmiyor ama türklerin gelmelerini çok istiyor. İtalya`nın tarento bölgesi`nde bulunan köyün ekonomisi büyük ölçüde turizme dayalı. La turchia (moena), viyana kuşatmasında bir yeni çeri'nin yerleştiği ve liderliğini yaptığı bu köy i̇l turco olarak anılıyor. Hiç türkçe bilmedikleri halde 327 yıldır türk gibi yaşıyorlar.

İtalya`nın tarento bölgesi`nde bulunan köyün ekonomisi büyük ölçüde turizme dayalı italya. Atalarımızın viyana ziyaretleri anlaşılan i̇talyanlarıda.

Posting Komentar

0 Komentar